Koncertu Župnijske Karitas Vsakdo mora imeti prijatelja, prisluhnilo preko 300 ljudi

V cerkvi svetega Petra Gornja Radgona je pripravila tukajšnja Župnijska Karitas, katere zametki segajo v  čas odprave posledic osamosvojitvene vojne v letu 1991,  na prvo adventno nedeljo popoldne, ta je bila 27. novembra, že 19. dobrodelni koncert Vsakdo mora imeti prijatelja. Napovedano je bilo, da bodo nastopili  pevski zbor radgonske župnije Biseri pod vodstvom Nataše Preglav in  glasbenika Uroš  in Tjaša Steklasa. Zbranim na koncertu, teh je bilo preko 300 pa je bilo  ob začetku koncerta sporočeno, da nastopa  v živo glasbenika Uroša in Tjaše Steklasa, ne bo, pač pa bo ta le posredovan v video obliki. Prišlo je namreč do upravičenega odstopa. Povedano pa je bilo, da sta  glasbenika obljubila, da bosta nastop v živo v radgonski cerkvi  opravila čim prej, mogoče že ob materinskem dnevu prihodnjega leta.                                                                                          

Tako je bil opravljen le  nastop  pevcev pevskega zbora Biseri in mladih glasbenikov, ki sicer nastopajo skupaj z zborom. Šlo je za uro trajajoči nastop na visoki kvalitetni ravni. Ob koncu nastopa pa je bilo podeljeno cvetje  pevovodki Nataši Preglav in  predsednica  radgonskega župnijskega Karitasa Silvi Mauko.                                                              

 Po približno eni uri, tako dolgo je trajal koncert, so se nastopajoči in vsi obiskovalci »preselili« na ploščad pred radgonsko cerkev. Člani pevskega zbora Biseri in njihovi glasbeniki, pa so še pred cerkvijo opravili krajši program. Vsi, tako nastopajoči kot obiskovalci  pa so bili deležni kuhanega vina, čaja in še nekaj za pod zob. Sledil je blagoslov  velikega adventnega venca. Blagoslov sta opravila župnik Franc Hozjan in župnik iz Kapele Frančišek Horvat, ki je sicer že nekaj časa pomočnik v radgonski župniji.  Ob tem je bila prižgana tudi prva sveča.  Povedano je bilo, da bo vsako naslednjo nedeljo do božiča, prižgana nova sveča.                                                                                                                                

Poudariti še  velja, da so obiskovalci koncerta pri izhodu iz cerkve  darovali prostovoljne prispevke. Ta sredstva in sredstva od  adventnih vencev, ki so jih članice  Radgonske Župnijske Karitas  izdelale med tednom in  druga sredstva zbrana v tednu Karitasa, bo Župnijska Karitas Gornja Radgona namenila kot pomoč ljudem v stiski  na širšem radgonskem območju. Namreč na »našem« območju je vse več ljudi, ki prosijo za pomoč za vsakdanje potrebe.

Besedilo in foto : Franci Klemenčič