Župnijska Karitas

Župnijska KARITAS je bila ustanovljena leta 2000 ob podpori takratnega župnika Andreja Zrima in kaplana Alojza Kačičnika. Delo je steklo pod geslom Kar človek z eno roko deli, to mu Bog z drugo povrne. 

Eno prvih večjih aktivnosti novo nastale Župnijske Karitas je bilo sodelovanje pri zbiranju sredstev za  nakup dvigala invalidnima otrokoma. Delo članov  Župnijske Karitas Gornja Radgona se je nadaljevalo  z obiski bolnikov in ostarelih ter osamelih  po radgonski župniji in v domovih za stare ob večjih praznikih. Po prihodu Franca Hozjana za radgonskega župnika se je delo Župnijske Karitas Gornja Radgona še okrepilo. Tako se  sedaj vsako leto  izvajajo še tradicionalna srečanja starejših na binkoštno nedeljo,  opravljajo se obiski ob jubilejih posameznih vernikov pri starosti 80, 85, 90 ali več let. Eno jesensko nedeljo popoldne  pa je organizirana tudi   vožnja s turističnim vlakom po območju Radgonsko – Kapelskih goric. V skoraj vsaki vasi radgonske župnije je vsaj po en član. Ti se sestajajo mesečno vsaj enkrat. V svojih prostorih ob radgonskem župnišču pa  delijo ljudem v stiski razno pomoč, številnim pa pomagajo iz stiske tudi z razgovori. Poudarjeno je bilo, da vsi člani opravljajo vso delo popolnoma brezplačno.

Vsako leto v "tednu karitas" pripravljajo dobrodelni koncert z naslovom "VSAKDO MORA IMETI PRIJATELJA", s katerim zbirajo sredstva za pomoč potrebnim. 

Za požrtvovalno delo na humanitarnem področju, je župan občine Gornja Radgona - Anton Kampuš, v letu 2010 ob 10.ti obletnici delovanja podelil občinsko priznanje župnijski KARITAS župnije Svetega Petra iz Gornje Radgone.


  • Ob 5. decembru Mednarodnem dnevu prostovoljstva, tega so Združeni narodi razglasili leta 1985, Stanko Rojko župan občine Gornja Radgona že nekaj let pripravi druženje s prostovoljci z območja ob...