ŽUPNIJA GORNJA RADGONA V MAJU IN JUNIJU 2024

 

Prelepi mesec maj nas je vse vabil k naši Nebeški Materi Mariji. Ob večerih so nekateri pohiteli proti kapelam v Lomanošah, Črešnjevcih k Zemljičevi in Šantlovi kapeli, na Orehovskem vrhu h Kaučičevemu križu, h kapelam na Stavešinskem Vrhu in Stavešincih ter v cerkev Svetega Petra.  Bog daj, da bi se Mariji radi priporočali otroci in tudi odrasli!

Starši prvoobhajancev so v družinski katehezi skbno pripravili svoje otroke na prvo sveto spoved in prvo sveto obhajilo. Birmanci iz devetega razreda so prejeli darove Svetega Duha, izpovedali vero in mnogi med njimi so že vstopili v službo oratorijskega animatorja.

Članice in pomočniki Karitas so poromali k Mariji Pomagaj na Brezje in v cerkev ter  samostan v Velesovem.

Podelili  smo spričevala in veroučenci od 5. do 8. razreda so vstopili, ob pomoči svojih staršev, v bližnjo pripravo na sveto birmo, ki jo bodo prejeli v mesecu oktobru.

Ob koncu šolskega leta smo se takoj zbrali na oratoriju in ob preroku Danijelu utrjevali svojo zvestobo do Boga, prijateljev in domovine.

S spovednim dnevom in tridnevnico smo se duhovno pripravili na župnijski praznik svetega Petra. Nagovoril nas je naš rojak Danijel Lasbaher, ki službuje kot stolni župnik v Mariboru.

Nataša