Nekaj radgonski vernikov že 14. peš romalo v Turnišče        

Po zaslugi radgonskega vernika Marjana Ziha, ki je sicer žal že pokojni, je  pred praznikom Marijinega Vnebovzetja v letu 2007  skupina  vernikov iz Župnije svetega Petra Gornja Radgona  peš romala v 33 kilometrov oddaljeno Turnišče. Za uvod letošnjega že 14. tovrstnega romanja je radgonski župnik Franc Hozjan opravil krajše molitveno druženje in blagoslov romarjev. Župnik je romarjem  zaželel  blagoslovljeno pot v Turnišče in nato srečno vrnitev v domače okolje.  Cerkev  Marijinega vnebovzetja v Turnišču imenovana  tudi Marija pod logom,  je v letu 2007 razglašena  za osrednje božjepotno središče  mursko soboške škofije. Tako se v Turnišču od tega časa naprej  15. avgusta zbirajo številni verniki območja vsega Pomurja. Slovesnost se že začne v popoldanskih urah dan pred praznikom.

Radgonski romarji so se v Turnišču v cerkvi Marijinega Vnebovzetja podobno kot v vseh predhodnih letih,  udeležili  maše, katere začetek je bil ob polnoči. Po maši pa so ti se vrnili v svoje domove z lastnimi prevozi oz. prevozi prijateljev.

Sicer pa so na letošnji praznik  Marijinega Vnebovzetja številni radgonski verniki posamično romali in se udeleževali  maš poleg v Turnišču, še pri Gradu na Goričkem v Apačah in še kje.

 

F.Klemenčič