Predstavitev in delovanje 1. zakonske skupine

Zakonska skupina se je začela oblikovati konec leta 1999.

Trenutno zakonsko skupino sestavlja 5 zakonskih parov, ki se srečujemo mesečno na domovih parov. Tematika pogovorov na srečanjih je razdeljena v 2 sklopa. V prvem se pogovarjamo o odlomku iz Svetega pisma, saj smo spoznali, da nas Sveto pismo vedno znova nagovarja in nam kaže smernice, pomembne za življenje in je aktualno tudi v današnjem času. V drugem sklopu sledi tema, povezana z družinskim življenjem. 
Običajno na srečanju sodeluje tudi duhovni vodja, ki naša razmišljanja povzame in nas budno spremlja skozi pogovore. Opozori nas na bistvo problema tudi z duhovnega vidika, včasih v zvezi s tem tudi kaj svetuje, priporoča ali pojasni.
Ponavadi uradnemu delu sledi še neuradni. Ugotovili smo tudi, da se nekateri duhovniki bojijo sodelovati v zakonski skupini. Večkrat smo kritični in se ne zadovoljimo s površnimi ali načelnimi odgovori, saj življenje in vzgoja od nas terjata konkretna dejanja. Prepričani pa smo, da se tudi duhovnik v skupini lahko česa nauči in preko nas podoživlja družino. Tako smo včasih pri nedeljski pridigi slišali kakšno misel iz srečanja.
Tudi duhovne vaje so obvezni del zakonskih srečanj.
Aktivni smo tudi v okviru župnije. Med letom večkrat sodelujemo pri pripravah svete maše in ob drugih slovesnostih. Vsako leto oblikujemo sveto mašo na praznik SVETE DRUŽINE. 
 Svojega predstavnika imamo tudi v župnijskem pastoralnem svetu. Prav tako smo redni bralci božje besede. 
V času počitnic poskrbimo tudi za vedrejši del druženja. Tako se skupaj odpravimo na kakšen krajši izlet, organiziramo piknik, se odpravimo na kolesarjenje, v planine in podobno.

Ob 10 obletnici delovanja zakonske skupine se je našemu srečanju pridružil takratni murskosoboški škof g. Marjan Turnšek
Ob 10. obletnici delovanja skupine se nam je na enem od srečanj pridružil takratni murskosoboški škof g. Marjan Turnšek


leta 2003 na Koroškem


na vrhu Stola


izlet v Tamar, 2019