Dogodki povezani z LUČJO MIRU

DELITEV LUČI MIRU 

Radgonski skavti ponujali  sveče prižgane z ognem iz Betlehema.     
Na predvečer tretje adventne nedelje, to je bilo v  soboto 16. decembra so radgonski skavti v cerkvi svetega Petra pod korom, ponujali sveče, ki so jih prižigali z ognjem iz Betlehema.  Ugotovili smo, da so radgonski skavti, ki so oskrbeli številne sosednje župnije priskrbeli  okrog dva tisoč sveč.

S fotkami prikazujemo sprejem luči miru pri sobotni večerni maši.

16.12.2023                                                       
Franci KlemenčičOGNJIŠČNI SPREJEM LUČI MIRU
Luč miru je letos v votlini Jezusovega rojstva v Betlehemu prižgala izraelska deklica Pilar in jo predala avstrijskim skavtom.

Slovenski skavti so Luč miru prevzeli v soboto v  avstrijskem Linzu in jo ponesli  v Slovenijo. V nedeljo pa so jo podelili vsem ostalim skavtom v Sloveniji, ki jo bodo v naslednjih dneh ponesli med ljudi.

Ognjiščni sprejem Luči miru je bil v nedeljo tudi v cerkvi sv. Petra v Gornji Radgoni, kjer so luči miru od radgonskih skavtov, sprejeli skavti iz sosednjih stegov, vse  od Maribora, Ptuja in tja do  Črenšovec.

Geslo letošnje akcije je »Premostimo in razsvetlimo«, s katerim se želijo slovenski skavti s pomirjujočim tonom ozreti nazaj, se med drugim spomniti letošnjih poplav, ki so prizadele državo, pa tudi grozot, ki se dogajajo po svetu. Hkrati želijo spomniti na »na srečo, ki jo imamo, da živimo v tako mirnem koncu sveta«.

Plamen Luči miru bodo radgonski skavti delili v soboto, 16. ter nedeljo, 17. 12. 2023 pri mašah v Gornji Radgoni in sosednjih župnijah.

slike: Nastja