Zahvalna nedelja v znamenju zahvale zakoncev jubilantov

37 zakonskih parov se je udeležilo srečanja  zakoncev jubilantov v radgonski cerkvi

Že več let nazaj je v  novembru  v cerkvi svetega Peta v Gornji Radgoni  srečanje zakoncev jubilantov, ki v tistem letu obeležijo obletnico poroke deljivo s pet. Srečanje je navadno na zahvalno nedeljo. Temu je bilo tako tudi letos. To je bilo v nedeljo 5. novembra med mašo katere začetek je bil ob 9,30 uri in sta jo darovala župnik Franc Hozjan ter duhovni pomočnik  Stanislav Nežič. Srečanja se je udeležilo 37 zakonskih parov. Med mašo je vsak udeleženec izrekel svojemu partnerju, zvestobo v naprej. Ti so tudi prebirali Božjo besedo. Župnik pa je ob koncu vsakemu paru, čestital in izročil posebno listino.

Petdeset letnico poroke – zlata poroka; so  med letošnjimi udeleženci srečanja obeležili  prisotni  zakonski pari Franc in Marija Gerič, Henrik in Ivanka Veberič, Jožef in Marija Kozar, Franc in Silvestra Turkl, Marijan in Jožica Fras ter Karel in Hedvika Korošec. Petinpetdeseto obletnico pa so obeležili Jožef in Barbara Kerndl, Karel in Ivanka Klemenčič ter Franc in Marija Rozmarič.  Šestdeset letnico pa so obeležili  Franc in Rozalija Moge ter Viljem in Marija Trnovec.                                                                         
Po skupinskem fotografiranju pred cerkvijo, je sledilo druženje   na Turistični kmetiji Benko na Spodnji Ščavnici.

Ob tem še dodajamo, da  je  družina Novak iz Zbigovcev ob glavnem oltarju  v radgonski cerkvi uredila za zahvalno nedeljo lep  »zahvalni« aranžma.

Besedilo in slike: F.Klemenčič