V radgonski župniji je bila v nedeljo  22. oktobra že 13. misijonska tržnica

V Rimo katoliški cerkvi je bila  nedelja 22. oktobra  tako imenovana misijonska nedelja.  Verniki župnije svetega Petra Gornja Radgona so sodeč po zapisu zadnjega oznanila Župnije Gornja Radgona zelo odprtega srca, ko gre za potrebe misijonarjev. Tako je bila  na ploščadi pred radgonsko cerkvijo to nedeljo organizirana že 13. misijonska tržnica.  V istem oznanilu je bilo še zapisano: Zahvala za vse današnje denarne prispevke za misijone, darovalcem  dobitkov za srečelov (prodano je bilo preko 500 srečk), nabiralcem in darovalcem kostanjev in napitkov. Denar zbran med mašami na samo misijonsko nedeljo je namenjen za Rim, denar zbran na tržnici pa za  slovenske misijonarje po svetu. Med drugim je preko 60 radgonskih vernikov  namenilo po 20 evro. Ta denar je namenjen za nakup koz v Afriki. Lani so denimo radgonski verniki namenili darove za nakup 47. koz v Afriki. Za nakup koze v Albaniji pa je bilo potrebno odšteti kar 60 evrov. Trije verniku so se odločili tudi za ta nakup koz.                                             
Po internetnih podatkih je ta čas  v 27. državah po svetu kar 42 slovenskih misijonarjev. Največ in to sedem, jih je na Madagaskarju.

Sicer pa Rimo katoliška Cerkev  imenuje  mesec oktober mesec misijonarjev. Vsak dan v oktobru  se dogaja nekaj v zvezi z misijonarji. To nedeljo je denimo  potekalo misijonsko praznovanje po vsem svetu. Osrednje vseslovensko srečanje vernikov v Sloveniji ob na misijonsko nedeljo  pa je bilo v Dornberku v nadškofiji Koper.

Besedilo in foto : Franci Klemenčič