Na oltarju kapele na Meleh   je tudi  kip Marije  Pomočnice -  dar Martina Raduha

Kronisti pišejo, je bila kapela na Meleh v župniji svetega Petra Gornja Radgona, ki ima  na oltarju kip Brezmadežne v letu 1904 prenovljena in blagoslovljena. Kdaj pa je bila zgrajena, pa nam ni uspelo ugotoviti. Zadnja  večja obnova  kapele pa je bila opravljena  v obdobju 2000 – 2001. Ta čas pa se razmišlja o  novih oknih.

V nedeljo 15. oktobra  je bila ob kapelici  na Meleh darovana sveta maša. To sta  opravila   radgonska duhovnika Franc Hozjan, župnik in duhovni pomočnik  Stanislav Nežič. Med mašo katero je  popestril  pevski zbor radgonske župnije pod vodstvom  katehistinje Nataše Preglav, pa je bil opravljen blagoslov kipa Marije pomočnice. Gre kip  za katerega se  ne ve točno koliko je star, je pa  star preko sto let. Kip pa je daroval  krajan Martin Raduha. Do  premestitve  kipa v kapelico na Meleh je prišlo na pobudo vsestransko dejavnega  krajana  in gasilca Tončka Kokola. Sam kip pa je bil pred tokratno blagoslovitvijo v celoti renovirali. Tako kip  Marije  z detetom v naročju, ki je postavljen na oltar kapelice, sedaj krasi tukajšnji sakralni objekt.                                                                                                                                                          

Kraj Mele je eden manjših krajev na območju radgonske župnije. Po zadnjih podatkih statističnega urada Republike Slovenije živi v kraju 170 ljudi. Število prebivalcev je v glavnem na istem nivoju.                                                                                            

Po darovani  maši in blagoslovitvi kipa, je sledilo druženje vaseh  prisotnih v gasilskem domu. Ti so bili vsi  deležni prigrizkov in napitkov.  

Tekst in slike: Franci Klemenčič