Na Petrovo  dvoje maš in zaključek oratorija     

Sveti Peter in Pavel godujeta 29. junija. Gre za farni praznik radgonske župnije, saj je »naša« župnija posvečena svetemu Petru.  Letos sta farno praznovanje popestrila  rojak duhovnika. Dopoldne je vodil  mašo  lendavski župnik  Martin Dolamič Konrad, zvečer pa   vojaški vikar dr. Matjaž Muršič Klenar. Oba mlada duhovnika sicer izvirata iz radgonske župnije.

Martin Dolamič Konrad, ki izhaja iz Podgrada, je  mašniško posvečenje opravil leta 2005. Tega leta je bilo za duhovnike posvečeno na območju vse Slovenije 21 mladih fantov. Martinova sestrična je sedanja radgonska županja Urška Mauko Tuš.                      

Martin se je  med mašo zahvalil  župniku Hozjanu, da ga je povabil  in da je smel darovati mašo v župniji na njen praznik. Tu je Martin odraščal in živel do mašniškega posvečenja. Med, katero je daroval kapelski župnik  Frančišek,  so bili prisotni tudi udeleženci letošnjega že 19. oratorija.  Teh je bilo preko 100. Vsi ti so po maši opravili na stopnicah pred cerkvijo skupno spominsko fotografiranje.

Matjaž Klenar,  ki pa je vodil  večerno mašo pa je duhovnik postal leta  2016, takrat je mašniško posvečenje opravilo 10 mladih fantov. Tudi oba njegova starša živita v Radgoni. Udeležila sta se tudi  tokratne maše.

Po obeh maša je bilo na ploščadi pred cerkvijo druženje vseh udeležencev maše. Ti so bili deležni prigrizkov in napitkov.

Moramo pa reči, da letos tradicionalni Petrov sejem, ki je bil na ploščadi pred E marketom ni bil najbolje obiskan. Vsekakor je nekaj manj obiska bilo tudi zaradi ovir, ki  so jih opravljali cestni delavci oz. drugi.

Teks in slike: Franci Klemenčič