Dobrodelni koncert ob dnevu staršev

Radgonska Župnijska Karitas je lani 27. novembra organizirala že 19. koncert Vsakdo mora imeti prijatelja. V živo je  takrat nastopil  pevski zbor radgonske župnije Biseri pod vodstvom Nataše Preglav,  glasbenika Uroš  in Tjaša Steklasa pa sta nastopila v video obliki. Namreč zaradi nepredvidenega dogodka nista uspela priti. Že takrat pa sta obljubila, da bosta v radgonski cerkvi nastopila čim prej, če že ne prej ob dnevu staršev.  Svojo obljubo sta izpolnila in nastopila sta  na koncertu, ki je bil v petek 24. marca zvečer v radgonski cerkvi.  Na koncertu sta nastopila  sicer pevska zbora radgonske župnije  Sončni žarki in Biseri. Oba zbora vodi katehistinja Nataša Preglav. Koncert na katerem  sta bila  tudi predstavljena  Adam in Eva, je bil na visoki kakovostni ravni.                                                                                                                                       
Šlo je za dobrodelni koncert, zato so predstavniki Župnijske Karitas ob izhodu po koncertu, zbirali prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni za ljudi v stiski. Teh je namreč tudi na radgonskem območju vse več.  Vsak udeleženec pa je ob tem v zahvalo prejel leseno srce z napisom Dan staršev 2023  s pripisom Hvala !                          
 Sicer pa  je za 25. marec v krščanskem koledarju zapisano, da gre za Gospodovo oznanjenje (tudi Marijino oznanjenje). Gre za  spomin na dan, ko je nadangel Gabrijel oznanil, da bo Marija rodila božjega otroka, Jezusa.                                                                                                       

Besedilo in foto : Franci Klemenčič