Na zahvalno nedeljo tudi srečanje in zahvala zakoncev jubilantov

V nedeljo 6. novembra, ko smo v rimokatoliški cerkvi  verniki obhajali zahvalno nedeljo in se zahvalili za vse duhovne in zemeljske darove, so svojo zahvalo izrekli tudi letošnji zakonci jubilanti. 

Srečanja se je udeležilo 26 parov, ki  so v letošnjem letu obeležili  obletnico zakonske zveze deljivo s pet. Gre za zakonske  območja vse radgonske župnije, ki so se poročili v radgonski cerkvi ali pa  sedaj živijo na območju  radgonske župnije.  Maša za jubilante in seveda tudi za druge vernike je bila tista, katere začetek je bil  ob 9,30. uri. 

Med mašo, je daroval župnik Franc Hozjan, pel pa je cerkveni mešani pevski zbor radgonske župnije pod vodstvom Karleka Korošca, na orgle je igrala katehistinja Nataša Preglav. Zakonci so si ob tem  izrekli zvestobo v naprej.

Po maši je župnik Franc Hozjan vsakemu paru izročil posebno listino. Največ jubilantov, ki so se udeležili srečanja je bilo tistih, ki letos obeležujejo 4o letnico zakonske zveze. Imensko pa omenjamo zakonce, ki so letos obeležili 50 ali višjo letnico: Petdeset let zakonske zveze oz. zlato obletnico zakonske zveze so praznovali :Milka in Peter Karba iz Črešnjevcev, Alojz in Terezija Klemenčič iz Noričkega Vrha, Danica in Slavko Geder iz Podgrada, Anica in Jože Ješovnik iz Podgrada, Marija in Jožef Skotnik iz Stavešincev, Marija in Janez Vukan iz Lomanoš ter Jožica in Anton Benko iz Spodnje Ščavnice. Petinpetdesetletnico sta praznovala Nada in Feliks Ploj iz Gornje Radgone. Šestdeset let zakonske zveze pa sta praznovala zakonca Marija in Ignac Hamer iz Črešnjevcev.

Vsem jubilantom želimo  še krepkega zdravja in obilo božjega blagoslova v naslednjih letih.

Okrasitev ob zahvalni nedelji pri glavnem oltarju so postavili verniki iz Lomanoš, ki v mesecu novembru skrbijo za čistočo naše cerkve.

Besedilo in foto : Franci Klemenčič