Avtor: HB Objavljeno: 3. 03. 2022

V radgonski župniji 614, v vsej Sloveniji pa 12.649 milijonarjev dobrote   

 Mesečna  rimsko katoliška reviji Ognjišče, ki izhaja v Kopru vse od leta 1964,  namenja  veliko pozornost dobrodelnosti. Ognjišče je namreč že v času, ko je bila z zakonom prepovedana dobrodelnost cerkve, na različne načine vzpodbujala svoje bralce  oz. vse rimskokatoliške vernike za dobra dela. V uredništvu Družine so se namreč zavedali, da brez dobrih del, ni pravega krščanstva. Tako so že v letu 1967 odprli tako imenovani Predal dobrote. Po osamosvojitvi Slovenije pa je revija ohranila  aktivnost imenovano Milijonarji dobrote, katerega ime je ostalo tudi po uvedbi evra. Mesečni prispevek posameznega vernika znaša 0,50 evra, kar je letno 6 evrov.     Iz 670. številke revije Ognjišče, gre za  letošnjo marčevsko številko, ki je bila natisnjena v nakladi  29.500 izvodov,  izhaja, da je v akcijo ta čas vključeno 12.649  posameznikov, kar je 117 več kot jih je bilo pred enim letom.     

Iz objavljenega seznama izhaja, da je vodilna župnija  po številu darovalcev  Župnija svetega Petra Gornja Radgona. V naši župniji, ki je že neka let nazaj na prvem mestu po številu darovalcev, je ta čas  kar 614 milijonarjev dobrote.                                                                      

V kolikor se število slovenskih vernikov vključenih v  akcijo milijonarji dobrote ne bo spremenilo, bo njihov celoletni prispevek v letošnjem letu znašal  75.894 evrov. Sicer pa se je število milijonarji dobrote  v obdobju od julija 2016 na območju vse Slovenije povečalo za 1.365.                                                                                                             

Mogoče bomo s prispevkom koga vzpodbudili, da bo preko župnije ali sam osebno začel nakazovati mesečni prispevek v višini 0,50 evra oz. letno 6 evrov. Vsaka pomoč je dragocena, pravijo pri Ognjišču. Pravijo pa da tudi v bodoče ne bodo objavljali  imen posameznega darovalca, pač pa vsakega novega,  le prišteli k številu v župniji, iz katere ta izhaja.

  Besedilo in foto : Franci Klemenčič