DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2019

20. oktober:     V radgonski župniji že deseta misijonska tržnica           
 tekst in slike: F.Klemenčič

 
Na 29. nedeljo med letom, oz. na tako imenovano misijonsko nedeljo, ki je bila 20. oktobra,  je bila  v župniji svetega Petra Gornja Radgona  opravljena že deseta misijonska tržnica. Po mašah, ki sta se pričeli ob 7,30  in 9,30 uri  so številni mladi skupaj s svojimi animatorji  pod vodstvom dejavne katehistka  Nataša Preglav  in dejavni člani župnijsko pastoralnega sveta naše župnije, organizirali že deseto misijonsko tržnico. Ob tem je bilo številnim vernikom, ki so se udeležili maš, ponujano brezplačno pecivo, pečen kostanj, mošt, jabolka, sadni napitki, doma izdelani spominki in še kaj. Organiziran pa je bil tudi srečelov.

Zbrane prostovoljne prispevke  iz misijonske tržnice bo radgonska župnija skupaj z nabirkami pri vseh tokratnih nedeljskih mašah v radgonski cerkvi in podružnični cerkvi na Spodnji Ščavnici,  poslala za potrebe misijonarjev po svetu.

Po podatkih Misijonskega središče v Ljubljani, ki ima sedež na Kristanovi ulici 1, je ta čas iz območja Slovenije v 25. državah sveta natanko 50 misijonarjev. Med temi so 4 laiki. Slovenski misijonarji so v sledečih državah : Albanija (2), Bocvana (1), Brazilija (3), Burundi (1), Čile (1), Etiopija ( 1), Japonska ( 1), Jordanija (1), Kanada ( 1), Kazahstan (1), Kirgizija (1),  Kongo DR (1), Kuba (1), Madagaskar (8), Malavi (1), Mehika (1), Mozambik (2), Peru (1), Rusija (3), Ruanda (3), Samoa (1), Slonokoščena obala (3), Turčija (1), Uganda (2), Ukrajina (3), Zambija (5).