DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2019

25. avgust:     JUBILEJNO ROMANJE NA PTUJSKO GORO                              
 tekst in slike: N.Preglav

 

V enajstih župnijah ljutomerske dekanije so župniki tudi letos že od začetka avgusta vabili na dekanijsko romanje k Mariji na Ptujsko goro. Romanje v letu 2019 je bilo jubilejno, že šestdeseto zapovrstjo. Leta 1960 je takratni dekan in župnik v Gornji Radgoni, msgr. Franc Puncer, povabil vernike na prvo romanje k Mariji in od takrat naprej je zadnja nedelja v avgustu za našo dekanijo marijanska.

Cerkvene klopi na Ptujski gori so bile napolnjene že ob začetku molitvene ure, ki jo je pripravil župnik Srečko Fras iz Male Nedelje s sodelavci. Ob začetku svete maše, ki jo je vodil dekan msgr. Franc Režonja, pa so se zapolnila tudi stojišča.  Pridigar, vojaški kaplan Vito Muhič, nas je pohvalil, da smo z veliko udeležbo in navdušenim sodelovanjem pregnali malodušje, ki v današnjem času pogosto prevlada v mišljenju ljudi. 

Radgonski romarji smo pot nadaljevali proti Svetemu Duhu na Ostrem vrhu. Ko smo se z avtobusi popeljali na hrib, smo se v tamkajšnji gostilni telesno okrepčali, poklepetali in se po kavici korak za korakom vzpenjali po strmem hribu proti cerkvi Svetega Duha. Zmolili smo večernice in se priporočili Svetemu Duhu za njegove nadihe in vodstvo v življenju. Okrepljeni ter polni miru in veselja smo se v večernih urah vračali na svoje domove.