DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2019

14. avgust:     Ob veliki maši  že 12. peš romali v Turnišče                              
 tekst: F.Klemenčič
slike: F. Klemenčič in B.Hofman

 

 

Pred praznikom Marijinega Vnebovzetja, ki se praznuje15. avgust, je v letu 2007  skupina radgonskih vernikov na pobudo dejavnega, sedaj že pokojnega radgonskega vernika  Marjana Ziha, se peš  odpravila v 33 kilometrov oddaljeno Turnišče. Letošnji pohodniki so se zbrali v sredo 14. avgusta okrog 15. ure. Te je sprejel radgonski župnik Franc Hozjan. Opravili so krajšo skupno molitev, župnik pa je udeležence blagoslovil in jim zaželel srečno pot in vrnitev. Radgonski romarji so se udeležili  v Turnišču v tamkajšnji cerkvi Marije pod Logom  podobno kot v preteklih letih maše, katere začetek je bil ob polnoči. To je  vodil minoritski provincial pater dr. Igor Salmič. Ob letošnjem prazniku Marijinega Vnebovzetja so se verniki pri vseh mašah v Turnišču Bogu zahvaljevali za sto letnico priključitve Prekmurja k matičnemu slovenskemu narodu.

Med tokratnim romanjem je bilo vreme bolj »milo« kot pred leti, ko je bila  navadno temperatura krepko čez 30 stopinj celzija, a za hojo zelo prijetno.

Sicer pa so na letošnji praznik  Marijinega Vnebovzetja številni radgonski verniki posamično romali in se udeleževali  maš poleg v Turnišču, še pri Gradu na Goričkem v Apačah in še kje.