DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2019

29. junij:  ZAKLJUČEK ORATORIJA                                                                           
 tekst in slike: N.Preglav
Na župnijski praznik Petrovo smo zaključili letošnji oratorij. 
Čudovito smo se imeli kljub vročini, saj smo se hladili v hladni cerkvi v dobri Jezusovi družbi pa tudi s sladoledom, ki so nam ga prinašali starši in dobrotniki, pred zaključkom dneva pa še z vodnimi igrami. 
Ob Petru Klepcu smo spoznavali, da imamo moč, ki nam je dana od Boga. 
Animatorji so nam vsak dan zaigrali zgodbo o Petru Klepcu.
Pri katehezah smo se pogovarjali o moči molitve, moči spoznanja pravih dejanj, misli in besed, o moči odpuščanja ter tudi o moči ljubezni in  zakramenta svetega zakona.
V sedmih delavnicah smo preizkusili naše spretnosti: v izdelovanju izdelkov iz gline v Varstveno delovnem centru Črešnjevci, v krojaški delavnici si je vsak sešil klobuk, poslikali smo lončke ter vanje posadili rože in zelišča, pripravljali dvignjeno gredo, pletli zapestnice prijateljstva v barvah naše zastave, barvali napise dobrodošlice na lesenih tablah, se sladkali v slaščičarski in kuharski delavnici ter v delavnicah, ki so nam jih pripravili delavci iz Zdravstvenega doma, kjer smo spoznavali pomen gibanja, zdrave prehrane, nudenja prve pomoči in opreme reševalnega vozila. 
Res nam je bilo lepo, saj so skrbni animatorji vsak dan poskrbeli, da nam ob molitvi, pogovoru, delu in igri ni bilo dolgčas, gospa Milena iz Turistične kmetije Benko pa za okusna kosila in hladne lučke. 
Hvala staršem za denarni  prispevek in vse sladke, slane in hladne dobrote ter
donatorjem za finančna sredstva: Radgonskim goricam, Gradbeništvu Pintarič, Podjetjem Geder d.o.o Podgrad, Arcont, Gadbeništvu Kaučič in Elrad Internacional.
Hvala za pomoč v materialu in praktičnemu delu pri izvedbi oratorija,  delavnic: Podjetju Morgana - Maksimiljan Vajs, Vrtnariji Kurbus, Cvetličarni Darja, Trgovini Moni - Monika Novak, Zdravstvenemu domu Gornja Radgona, Hojki d.o.o - Jože Preglav, Turistični kmetiji Benko, Radenski d.o.o,  Župnijski Karitas Gornja Radgona,  Silvi in Milanu Štajner, Metki Klemenčič, Vidi Mužinčič, Hedviki Korošec, Alojzu Irgoliču, Cvetki Kurnik, Eriki Vršič, Slavku Gederju, Marku Bratuši, Tomiju Edšidu ter katehetom, animatorjem in Vdc Cresnjevci.