DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2019

29. junij:  NA PETROVO ZAKLJUČEN ŽE 17. POLETNI ORATORIJ
 tekst in slike: F.Klemenčič

V župniji svetega Petra Gornja Radgona je  že nekaj let nazaj  takoj po zaključku šole, organizirano druženje mladih, imenovano oratorij. Ta je vedno zaključen na Petrovo to je 29. junija, ko ima župnija svojo  žegnanje. Letošnji  že 17. poletni oratorij, ki  je bil med  26. in soboto 29. junijem, je nosil naslovom  Imaš moč. Junak, ki je spremljal  nekaj čez sto letošnjih udeležencev, je bil legendarni Peter Klepec. Skozi vse štiri  dni, toliko je trajal letos oratorij,  so se na oratoriju zvrstile številne delavnice in druženja.

Na Petrovo, to je na dan ko ima radgonska župnija farno žegnanje, so se vsi udeleženci oratorija,  udeležili  tudi maše v radgonski cerkvi ob 9,30 uri. To je daroval Murskosoboški škof  dr. Peter Štumpf ob somaševanju  patra Milana Kvasa iz Kančevcev in radgonskega župnika Franca Hozjana.  Mašo pa so popestrili cerkveni pevci  pod vodstvom Karleka Korošča. Na orglah pa je pevce spremljala  dejavna katehistinja Nataša Preglav. Škof je med mašo pozval vernike, da naj svoje molitve usmerjajo za nove duhovne poklice. Namreč vsej manj mladih se odloča za poklic duhovnika.  Trenutno namreč ni iz območja murskosoboške škofije niti enega samega bogoslovca, kar pomeni, da vsaj sedem let v »maši« škofiji ne bomo imeli novomašnika.

Po maši so bili vsi  udeleženci na ploščadi pred cerkvijo, deležni napitkov in prigrizkov.

Sledilo pa je tudi skupinsko spominsko fotografiranje, katerega so se udeležili poleg vseh, ki so bili na oratoriju  in vodstveni tega druženja, tudi darovalci maše.

Povedati velja, da je oratorij, ki ga je vodila katehistinja Nataša Preglav ob veliki pomoči župnika Franca Hozjana, zares uspel. Večina udeležencev je  povedala, da se  bodo tudi v naslednjih letih radi udeleževali oratorijev.