DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2019

9. junij:  46. binkoštno srečanje starejših in obolelih
 tekst in slike: F.Klemenčič
 Na predlog komisije za bolnike pri  Župnijsko pastoralnem svetu župnije  svetega Petra Gornja Radgona, ki ji je predsedoval Franc Moge, ta ima ta čas že skoraj 80 let, je bila  na binkoštno nedeljo  daljnega leta 1974, darovana prvič sveta maša namenjena za vse, ki se v tistem času niso mogli zaradi zdravstvenih težav in starosti, udeleževati  redne nedeljske maše. Od  tistega časa naprej je na binkoštno nedeljo v radgonski cerkvi vsakič darovana  maša s podobnim namenom. Gospod Moge nam je povedal, da se ne spomni, da se katere tovrstne maše, ne bi udeležil.

Na letošnjo binkoštno nedeljo, 9. junija, v radgonski cerkvi bilo že 46. binkoštno srečanje starejših in obolelih. Pri maši, katere začetek je bil ob 9.30 uri, so bili prisotni tudi stanovalci bivalnih enot Zavoda Hrastovec  Gornja Radgona. Med mašo, ki jo je daroval župnik Franc Hozjan, je bil  omogočen sprejem svetega obhajila in bolniškega maziljenja. Ob koncu maše  je župnik zbrane pozdravil in se zahvalil  domačim članicam  Župnijske Karitas, skavtom in vsem drugim, ki so poskrbeli, da je bilo srečanje spet dobro organizirano.  Ob tem je izrekel posebno zahvalo dijaku Roku Šadlu iz Črešnjevcev za njegovo 10 letno službo ministranta.

Po  maši je sledilo v cerkvi še prijateljsko druženje, med katerim so bili  vsi zbrani, deležni prigrizkov in napitkov, kar vse so priskrbeli krajani Gornje Radgone in Noričkega Vrha. Preko 100. prisotnim starejšim so članice župnijske Karitas,  razdelile tudi nageljčke.