DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2019

19. maj:  Nedeljska maša darovana za žive in pokojne lovce ter lastnike zemljišč
 tekst in slike: F.Klemenčič

V cerkvi svetega Petra v Gornji Radgoni je na peto velikonočno nedeljo, to je  19. maja, radgonski župnik Franc Hozjan, daroval sveto mašo za žive in pokojne lovce ter lastnike zemljišč na katerem deluje radgonska lovska družina. 
Uradno deluje Lovska družina Gornja Radgona od leta 1949 dalje. Po besedah Milana Kolariča, ki je starešine družne, pa je bilo na območju radgonske lovske družine, lovstvo organizirano že precej prej. 
V radgonski lovski družini, ki ima 55 članov namenjajo po besedah starešina, veliko skrbi za čistost narave.  Ti v ta namen  opravijo letno  preko 1.500 ur  prostovoljnega brezplačnega dela. 
Prleški rogisti, mešani cerkveni pevski zbor radgonske župnije pod vodstvom Karleka Korošca in organistke, dejavna radonske katehistinje Nataše Preglav, so popestrili mašo, katere se je udeležila  poleg rednih nedeljskih vernikov, večina članov družine.
Ob koncu maše so lovci izročili župniku Francu Hozjanu manjše darilo. Po maši pa so bili na ploščadi pred cerkvijo vsi udeleženci maše, deležni brezplačnih prigrizkov  in napitkov. 
Lovski starešina  Milan Kolarič je vse prisotne povabil še na akademijo, ki jo bodo pripravili v soboto 1.junija v svojem domu v Hercegovščaku.