DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2019

4. maj: FLORJANOVA MAŠA ZA GASILCE 
 tekst in slike: F.Klemenčič

Na Meleh že osma Florijanova maša

Franc Hozjan, župnik iz Gornje Radgone je v oznanilu, ki je bilo objavljeno v nedeljo 28. aprila najavil, da bo v soboto  4. maja ob 16. uri  na Meleh v tamkajšnji kapelici posvečeni Materi Božji, tako imenovana Florijanova maša. Tokratna že osma maša  ob Florijanovem (sveti Florijan je zaščitnik gasilcev) na Meleh, je bila opravljena zaradi deževnega vremena v samem gasilskem domu. Poleg uniformiranih domačih gasilcev, so pri maši sodelovali še gasilci iz PGD Orehovci in Spodnje Ščavnice. Med udeleženci pa so bili tudi drugi vaščani iz Melov. Maše, ki jo je  popestrila z igranjem na orgle radgonska  katehistinja Nataša Preglav, se je skupno udeležilo skoraj 80 ljudi. Božjo besedo med mašo so brali sami gasilci.

Med tokratno Florijanovo mašo na Meleh, prva je bila leta 2012,  se je župnik Hozjan zahvalil gasilcem za njihovo vsestransko pomoč  in za požrtvovalnost ljudem v stiski. Pozval je vse prisotne k strpnosti in medsebojnem sodelovanju. Po maši je sledilo druženje vseh prisotnih. Ob tem so bili vsi deležni brezplačnega dobrega toplega obroka, napitkov in sladic.   PGD Mele bo v prihodnjem letu praznovalo 110 letnico. Na ta jubilej se tukajšnji gasilci že sedaj  pripravljajo.

Ob tem še dodajamo, da je bila  v soboto 4. maja na sam dan ko praznuje sveti Florjan, v cerkvi v Apačah s pričetkom ob 18. uri, že 18. Florijanova maša. Tu se je maše udeležilo okrog 110 ljudi, med njimi je bilo preko 80 uniformiranih gasilcev. Tu se je maše udeležil tudi  dr. Andrej Steyer, lani izvoljeni župan občine Apače.

Apaški župnik Janez Ferencek je član PGD Apače in  prav gotovo se vsakoletne maše ob Florijanovem tu udeležil  veliko gasilcev. Tudi tu so bili vsi zbrani deležni brezplačnih prigrizkov in napitkov.