DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2019

19. januar: ŽENSKI ZAJTRK 
 tekst in slike: N.Preglav
 
                        
Šele vstopili smo v novo leto, pa je že prišel čas ženskega zajtrka 2019. Zbrale smo se v soboto, 19. januarja ob 9. uri. Tudi letos se nas je v dvorani Trstenjakovega doma zbralo nekaj več kot 120 žensk, žena in deklet. Naša gostja je bila Nataša Konc Lorenzutti, ki v eni osebi združuje veliko talentov. Saj je gledališka in filmska igralka, profesorica, žena, mama, pisateljica, pesnica in še in še. Nekaj vtisov je že prispelo, pa se sami prepričajte o tem, kako lepo je priti na ženski zajtrk v župnijo Svetega Petra v Gornjo Radgono:

Gostja na letošnjem Ženskem zajtrku je multi talent. 
V svojem življenju je veliko tvegala, a prišla do želenega cilja. Poklicno počne, kar jo veseli, zanima in svoj uspeh deli s svojo številčno družino. 
Nagovorila me je prav z dejstvom, da se zadovoljstvo na enem področju zrcali z zadovoljstvom in srečo na drugi strani. Želim ji vse dobro!   (Ina)

V vsakem predavanju skušam najti  tudi nekaj iz mojega življenja in tako sem to našla tudi v tem Ženskem zajtrku. Bilo se ga je vredno udeležiti, saj smo knjigo AVTOBUS OB 15.00 imeli doma že v nedeljo.
Ga. predavateljica  je name naredila velik vtis, še posebej glede problemov z mladostniki, katere imam doma tudi jaz.
Hvala za Ženski zajtrk . Upam, da se vidimo tudi prihodnje leto.(Metka)

 

Tako malo je potrebno za dobro počutje … bližina besed, odlična družba in okusen zajtrk. V prepletu besed pisateljice Nataše Konc Lorenzutti sem našla hrano prehitrega vsakdana, recept za sproščen dan in opomnik za postavitev mej odraščanja otrok. Le kako daleč smem iti? Ali delam prav? Menim, da dobro opravljeno delo poda dober občutek potrditve skrbnega dela. Naša življenja so vrtiljak skrbi iz službe do doma in obratno, so vrtinec skrbi za otroka in njihovo prihodnost, za marsikoga skrb za preživetje, za zdravo življenje …

A potrebno se je kdaj tudi ustaviti, zadihati, razmišljati v molitvi, prisluhniti Božji besedi in prebrati dobro knjigo. Teh dejanj sem bila deležna na ženskem zajtrku, ki mi je ostal v lepem spominu. Z močnimi vtisi in globokimi mislimi sem preživela soboto v objemu družine. In hvala vsem pridnim ženskim rokam za idilično pogrnjene mize in okusni zajtrk. Bogu hvala za ta dan!   (TKR)

Zelo življenjsko pričevanje, najbolj me je nagovorilo dejstvo o današnji mladini oz. otrocih, ki so zelo veliko na mobitelih. Pravzaprav me je to dejstvo pretreslo. Kako daleč smo že zabredli in posledice bodo zelo hude. Kdaj bodo dobili delovne navade, če so pa vedno na telefonu?Potrebe po dobrih delavcih so zelo velike, našim mladim bo težko, ko bo treba nekaj delati.
Zelo me je nagovorilo tudi dejstvo, da je danes težko vzgajati za vrednote (vero). Pravzaprav sem dobila odgovor glede tega, malo mi je lažje, ker vidim, da se vsi s tem problemom soočamo. 
Gostja je rekla, da se bodo otroci glede svoje osebne vere sami odločali, poudarila pa je, da vztraja pri sodelovanju in  obredju, praznovanju verskih praznikov, saj tako ohranjamo kulturno dediščino, živimo to, kar smo dobili v naši mladosti, torej našo dediščino. Zelo modro in dober napotek.
Verjetno bom vzela v roke tudi njene knjige, ker me zanima marsikaj in ker piše življenjske stvari.
Hvala za dobro izbrano gostjo "ženskega zajtrka", meni je dala veliko.
S hvaležnostjo. (Anka)