Kip  Marije Kraljice miru iz Medžugorja  roma po škofiji

Kip  Marije Kraljice miru iz Medžugorja  se je za nekaj dni ustavil v župniji sv. Petra v G.Radgoni

V cerkvi svetega Nikolaja v Murski Soboti je mursko soboški škof dr. Peter Štumpf lani 23. novembra sprejel iz rok župnika Marinka Šakota iz Medžugorju  blagoslovljen Marijin kip. Ta kip od tega časa naprej roma po območju Škofije Murska Sobota. Na območju dekanije Murska Sobota je romal do 22. januarja letos. Od tega datuma naprej do vključno 26. februarja pa bo kip romal po območju Dekanije Ljutomer. Prvi »postanek« kipa območja Dekanije Ljutomer je bil v župniji Apače. Tu je bil kip med 22. in 24. januarjem. Na območju župnije Sveti Jurij ob Ščavnici je  bil Marijin kip med  26. in 28. januarjem. Od tu je kip »odpotoval« v župnijo Gornja Radgon. V tej župniji bo ostal do vključno 1. februarja. Od tu bo kip premeščen v župnijo Kapela, kjer bo ostal do 3. februarja. Na območju župnije Radenci pa bo Marijin kip iz Medžugorja  med 3. in 7. februarjem. Po 26. februarju bo kip »odpotoval« na območje Dekanije Lendava. Tu bo njegovo romanje do14. aprila.     
  

Radgončani smo se v soboto 1. februarja poslovili od kipa Marije Kraljice miru   

Od torka 28. januarja do sobote 1. februarja zvečer je v radgonski cerkvi svetega Petra gostoval kip Marije Kraljice miru iz Medžugorja. Skozi vse dni so prihajali  h kipu v cerkev številni verniki.  Molitve so bile namenjene predvsem za mlade.  Ob mašah so zbrani molili litanije Matere Božje. V petek 31. januarja je bilo ob Marijinem kipu namesto tradicionalnega petkovega tihega češčenja pred večerno mašo,   glasno slavljenje Jezusa in Marije. V soboto 1.februarja  so bili ob  kipu zbrani letošnji birmanci »naše« župnije. Pred tem so ti opravili tudi mesečno spoved. V molitvi ob kipu pa so ti svoje molitve namenili priporočilu Marije na birmo. Po maši pa je po kip  »prišel« Frančišek Horvat, župnik iz Kapele. Tu bo kip ostal do vključno 3.  februarja. Nato bo ta premeščen v Radence v tamkajšnjo cerkev, kjer bo ostal do vključno petka 7. februarja. 


Višek slavja ob kipu Marije Kraljice miru iz Medžugorja  na območju Škofije Murska Sobota pa bo  med 15. in 17. majem v murskosoboški stolni cerkvi. Tu bo takrat prvi mladinski festival, v duhu Medžugorskega sporočila Tega srečanja  se bodo poleg številnih   domačih gostov udeležili  župnik Medžugorja Marinko Šakota, don Damir Stojić, Gregor Čušin, Martin Golob, ter različni pričevalci na spomin  prvega in številnih naslednjih Marijinih prikazovanj na hribu Crnica pri Medžugorju. Prvo prikazovanje je bilo 24.junija, na praznik sv. Janeza krstnika leta  1981.   

tekst in slike: F.Klemenčič