Nekaj utrinkov z moškega zajtrka

Na moškem zajtrku v okviru Trstenjakovih večerov, 61 udeležencev

V Trstenjakovem domu, ki je ob radgonskem župnišču, so se v soboto 25.  januarja nadaljevali letošnji  že 15. Trstenjakovi večeri. Šlo je za druženje imenovano moški zajtrk. Tega se je udeležilo 61 moških raznih generacij območja domače župnije in sosednjih župnij. Gost druženja je bil  32 letni Ljubljančan Marko Weilguny. Imenovani deluje v  Zavodu svetega Stanislava, ki ima v svojem izobraževanju od vrtca do fakultet  okrog 1.500 mladih. V zavodu je zaposlenih 250  ljudi različnega strokovnega znanja.

Zbranim je  gost predstavil  pomen šolstva v slovenskem prostoru. To je po njegovem  namenjeno predvsem opismenjevanju, manj pa je poudarjen pomenu pridobivanju državljanskih dobrot. Še vedno je v izobraževanju na območju Slovenije veliko  dejavnikov iz preteklih časov. Gost, ki je  na zanimivi način in dokaj  »enostaven« način spregovoril zbranim, je  menil, da se učiteljem pogosto premalo zaupa.

Predavatelj, ki je fakultetno izobražen je povedal, da je družinski oče treh otrok. Poročil se je pri 24. letih. Z ženo sta tudi vključena v zakonsko skupino.

tekst in slike: F.Klemenčič