Avtor: HB Objavljeno: 9. 05. 2020

10. maj: 5. VELIKONOČNA NEDELJA

  1. Maše ob delavnikih bodo ta teden že ob znanih pogojih odprte za vse.
  2. Nedeljske maše bodo samo v župnijski cerkvi v soboto zvečer ob 19. uri ter v nedeljo ob 7.30, ob 9.30 in ob 11. uri.  Danes preizkušamo, kako se moramo vsi obnašati. Res sledimo dosledno vsem navodilom!  Otroci lahko pridejo k maše le skupaj s starši in za družine ni treba paziti na razdaljo, ampak lahko sedijo skupaj v klopi.  Ljudje s kroničnimi boleznimi, vročino, kašljem in sploh šibkega zdravja, še nekaj časa spremljajte mašo doma po medijih. Nekateri boste morda ostali zunaj pred cerkvijo. Bo ozvočeno. Za vsak slučaj si prinesite  stol… Še vedno velja, da tudi maša ob delavnikih velja za nedeljsko, či niste mogli v nedeljo biti pri maši, velja zlasti za starejše.
  3. Nadaljevali bomo lahko s krsti, ki so že dogovorjeni in pripravljeni, prav tako s porokami in tudi pogrebne maše bodo lahko. Vse seveda z omejenim številom udeležencev.
  4.  Prvo obhajilo bomo z malo težavami izpeljali prvi dve nedelji v juniju. Starši boste ta teden dobili podrobnejša navodila. 
  5. Za birmo letos slabo kaže, a ne izgubimo še upanja!  
  6. Verouka še do nadaljnjega ne bo in bomo veroučno leto verjetno končali tako na daljavo. Vendar moramo od vseh veroučencev in staršev do konca maja dobiti sporočilo, kako  ste ta čas uspeli imeti verouk doma. Nekaj vas je že to storilo.
  7. Spoved je možna vsak dan pred mašo v lurški kapeli in tudi v zakristijo do deset minut do maše.
  8. Lepo priporočam pri mašah nabirko za končana dela na cerkveni strehi in stopnice pred Trstenjakovim domom! Hvala vsem, ki ste svoj dar prinesli v župnišče ali nakazali preko tekočega računa!
  9. Papež Frančišek nas prihodnji četrtek vabi k molitvi, postu in delom usmiljenja za človeštvo. Boga bomo prosili, da bi obvaroval človeštvo in nam pomagal premagati pandemijo ter napravil naš svet ob koncu pandemije bolj človeški in bratski.