Ženski zajtrk 2020

V sobot 15. februarja je bil organiziran "ženski zajtrk", katerega se je udeležilo več kot 100 deklet in žena iz župnije in okolice. Gostja tokratnega srečanja je bila Sonja Pungertnik. 

Kdo je gospa Sonja Pungertnik ?

To je čudovita in neverjetna ženska, ki ne vidi s telesnimi očmi, od rojstva je namreč slepa, vidi pa s srcem. Z vsemi drugimi čuti hitro zazna bližino bližnjega in ga od daleč začuti, kako mu gre, preden ta sploh kaj pove o sebi. Čeprav je popolnoma slepa, na zunaj dela kot vsak zdrav človek. Redno hodi v službo in se vozi z javnimi prevoznimi sredstvi v pet kilometrov oddaljeni kraj. Obenem je žena in mati, ki kot gospodinja skrbi za sina in moža. V Ignacijevem domu duhovnih vaj, kjer je zaposlena, sprejema in odgovarja na telefonske klice, preko spleta sprejema prijavnice za duhovne vaje  in pisno odgovarja na razna vprašanja. S patrom Ivanom Platovnjakom vodi šolo odpuščanja. Mnogi pri njej iščejo nasveta. Je iskana duhovna voditeljica in spremljevalka udeležencev duhovnih vaj v vsakdanjem življenju. Najraje pa ljudem pomaga osebno. Svoje poslanstvo vidi v tem, da kot slepa pomaga drugim s podobnimi ovirami, kot jih ima sama.  ( p. Jože Roblek, dj)

Bila je tudi slovenka leta. Na radiu Ognjišče pa že dolga leta vodi oddajo Luč v temi.
»Človek je lahko srečen le tedaj, ko spozna, da je dragocen takšen, kakršen je, ko odkrije svoje darove in jih uporabi v dobro sebe in drugih« (Sonja Pungertnik).