DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2019

29. november:     Manca in  Benjamin Izmajlov,  gosta koncerta Vsakdo mora imeti prijatelja
 tekst in slike: F.Klemenčič

 
 

 

 

Župnijska Karitas svetega Petra Gornja Radgona, katerega  zametki segajo v čas odprave posledic vojne v letu 1991., je v petek 29. novembra pripravila že 18.dobrodelni koncert Vsakdo mora imeti prijatelja. Koncert na katerem sta bila gosta mezzosopranistka Manca in violonist Benjamin Izmajlov, je bil v  cerkvi svetega Petra; preostali so bili v Trstenjakovem domu.                                                                              

Ob koncu nastopa  sta gosta in vsi obiskovalci, skupaj zapeli pesem Vsakdo mora imeti prijatelja. Predsednica  radgonskega Karitasa Silva Mauko je obrazložila, da v okviru  tukajšnje Karitas stalno deluje preko 40, občasno pa še vsaj toliko vernikov. Ta se je nastopajočima  tudi  zahvalila za njuni vrhunski nastop in njima izročila manjše darilo. Katehistinja Nataša Preglav in  dejavna v župnijskem občestvu Tadeja Edžet  pa sta na zanimiv način opisali  potrebo po  pomoči in  nekaj zahval prejemnikov pomoči.                                                                                                            

 Prostovoljne prispevke, ki so jih darovali obiskovalci ob izhodu iz cerkve v posebni nabiralnik Karitasa in darove za adventne vence, ki so jih  nekaj dni pred koncertom izdelali  radgonski verniki v Trstenjakovem domu, bo radgonska Karitas namenila za pomoč številnim  tukajšnjim ljudem v stiski. Namreč na »našem« območju je podobno kot na  širšem slovenskem območju, vse več ljudi, ki  se znajdejo v stiskah, še posebno veliko je takih, ki ne zmorejo plačevati svojih denarnih obvez