DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2019

16. november:     Radgonski Skavti obogatili  sobotno večerno mašo    
 tekst in slike: F.Klemenčič

 
 V cerkvi svetega Petra v Gornji Radgoni  je po  zaslugi dejavnega pokojnega župnika Franca Puncerja ob sobotah zvečer darovana maša, ki jo vsakič obiščejo številni. Gre za mašo, ki »šteje« za nedeljsko mašo. 

V soboto  16. novembra so sobotno mašo obogatili s svojo prisotnostjo skavti radgonske župnije. V prispevku  ob prvem po počitniškem druženju radgonskih skavtov 19. oktobra, smo zapisali, da se ti nekajkrat na leto skupno udeležijo maše in ob tem berejo božjo besedo in ob tem  tudi skupno molijo in zapojejo.                          

Po nekaj urnem  tradicionalnem sobotnem druženju v Trstenjakovem domu, so se radgonski skavti, teh je okrog 60,  odpravili v cerkev. Tu so »zasedli« levo stran v cerkvi in tako zares  obogateli večerno mašo. To sta darovala župnik Franc Hozjan in kaplan  Matjaž Klenar Muršec. 
Povedano nam je bilo, da  je bilo ob nedavni akciji zbiranja   starega papirja  zbrano skoraj 4 tone papirja. To je veliko, saj je nekako v istem času potekala podobna akcija v Osnovni šoli Gornja Radgona, poleg  tega pa Komunala Gornja Radgona  že nekaj časa opravlja redno zbiranje in odvoz papirja.  Sicer pa bodo radgonski skavti  četrto  adventno nedeljo, ki bo 22. decembra,  spet ponujali  vernikom  posebne sveče, ki bodo prižgane z ognjem iz Betlehema.                                                                       

Radgonski skavti,  med njimi so  poleg mladih radgonske župnije še iz sosednjih župnij, vabijo med sebe  še nove člane.  Dejavnost, ki jo ob  sobotnih druženjih opravljajo je v veliki meri odvisna od  vremena