DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2019

10. november:     Srečanja zakoncev jubilantov radgonske župnije
 tekst in slike: F.Klemenčič

 
Srečanja zakoncev jubilantov radgonske župnije, se je udeležilo 31 parov

V župniji  svetega Petra v Gornji Radgoni je že več let nazaj v mesecu novembru, organizirano srečanje  zakoncev jubilantov, ki v tekočem letu,  praznujejo  obletnico poroke deljivo s pet. Gre za zakonske pare, ki so se kdaj koli poročili v radgonski cerkvi  oz. kje drugje pa sedaj živijo na območju  radgonske župnije. Letošnje srečanje, katerega se je udeležilo 31 parov,  je bilo v nedeljo 10. novembra med mašo s pričetkom ob 9,30. uri.  

Udeleženci so med mašo, ki jo je daroval župnik Franc Hozjan,  pel pa je cerkveni pevski zbor  pod vodstvom  katehistinja Nataša Preglav. Jubilanti prebirali Božjo besedo in prejeli sveto obhajilo. Vsak  zakonec pa je svojemu so zakoncu izrekel zvestobo v naprej. Po maši je župnik Franc Hozjan vsakemu paru izročil posebno listino. Sledilo še je skupno fotografiranje pred na stopnišču pred cerkvijo.

Zakonski para  Marija in Janko Klobasa ter Antonija in Franc Breznik, sta obeležila 50 letnico poroke. Petinpetdeset let pa sta praznovala  zakonska para Miroslava in Roman Mulec ter Antonija in Jakob Zemljič. Šestdeset let poroke pa sta  imela Marija in Franc Jančar.

Sledilo  je druženje  v Trstenjakovem domu. Tu so bili vsi deležni nedeljskega kosila in napitkov.

Vsem jubilantom želimo  še krepkega zdravja in obilo božjega blagoslova v naslednjih letih.

<slike>