DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2018

ZAČETNA STRAN

Božičnica za veroučence in duhovna obnova za župnijske sodelavce

 tekst in slike: N.Preglav

V zadnjem tednu pred Božičnimi prazniki je v dvorani  Trstenjakovega doma že praznično. 

Veroučenci prepevajo božične pesmi, molijo ob jaslicah, poslušajo in gledajo božično zgodbo o dečku Petru, ki so jo pripravile katehistinje, ogledali so si tudi filmček naših misijonarjev, v katerem se otrokom zahvaljujejo za dosedanjo pomoč v adventni akciji Otroci za otroke in prosijo za naprej.

Tako smo si že voščili blagoslovljene praznike, saj bomo z veroukom nadaljevali šele v prihodnjem letu po prazniku Svetih treh kraljev.

V torek zvečer pa je v dvorani potekala adventna. duhovna obnova. Po zapetih prelepih melodijah božične devetdnevnice, smo prisluhnili gospodu župniku, ki nam je skozi zgodovinski pregled od prve Cerkve pa vse do danes predstavil različne podobe kristjanov. Naslov razmišljanja je bil Podoba kristjana za današnji čas. V pogovornih skupinah smo iskali temeljne lastnosti kristjana in duhovnika za današnji čas, Ob psalmu številka 73 smo se zavedli velikega pomena zvestobe in zaupanja Bogu. Ob koncu srečanja pa smo se odpravili v Betlehem, kjer smo v votlini pri Kaučičevih ob jaslicah zapeli Božične pesmi. Gospe Mira in Mirjana Kaučič pa sta nas praznično pogostili. Hvaležni za duhovno bogat večer in od bratov in sester v veri okrepljeni smo se vračali na svoje domove.