DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2018

ZAČETNA STRAN

Srečanje zakoncev jubilantov

 tekst in slike: F. Klemenčič

Že več let nazaj je v  novembru  v cerkvi svetega Peta v Gornji Radgoni  srečanje zakoncev jubilantov, ki v tistem letu obeležijo obletnico poroke deljivo s pet. Letošnje srečanje je bilo v nedeljo 11. novembra med mašo katere začetek je bil ob 9,30 uri in jo je daroval župnik Franc Hozjan. Srečanja se je udeležilo 45 zakonskih parov.                      

Pred mašo smo vsak par posebej vprašali o nasledstvu. Ugotovili smo, da imajo letošnji jubilanti, ki so se srečanja udeležili, 90 otrok, 99 vnukov in  43 pravnukov.

Med mašo je vsak udeleženec izrekel svojemu partnerju, zvestobo v naprej. Ti so tudi prebirali Božjo besedo. Župnik pa je ob koncu vsakemu paru, čestital in izročil posebno listino.

Petdeset letnico poroke – zlato poroko, so  med letošnjimi udeleženci srečanja obeležili  prisotni  zakonski pari Anton in Marija Strah,  Anton in Marija Mlinarič, Karel in Hedvika Korošec in Jožef in Albina Bibič vsi iz Gornje Radgone ter Karel in Ivanka Klemenčič iz Črešnjevcev, Jožef in Barbara Kerndl iz Noričkega Vrha, Anton in Ana Šinko iz Spodnje Ščavnice ter Franc in Marija Rozmarič iz Veržeja.  Petinpetdeset letnico pa sta obeležila zakonska para Viljem in Marija Trnovec in Franc in Rozalija Moge vsi iz Črešnjevcev. Šestdeset letnico  poroke pa so obeležili zakonski pari  Anton in Marija Kozar iz Melov, Anton in Kristina Merčnik iz Ivanjševcev ob Ščavnici ter Franc in Julijana Pintarič iz Spodnje Ščavnice.

Po skupinskem fotografiranju pred cerkvijo, je sledilo druženje  v Trstenjakovem domu. Tu so bili udeleženci deležni kosila.

<slike>