DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2018

ZAČETNA STRAN

Že deveta misijonska tržnica

 tekst in slike: F. Klemenčič

Letošnja misijonska nedelja, ki je bila  21. oktobra, je  bila v Župniji svetega Petra v Gornji Radgoni zares razgibana. Za uvod sta v soboto zvečer  v Trstenjakovem domu spregovorili v besedi in sliki, Nives Vogrinec in Vojka Vrečič o Gambiji. V nedeljo dopoldne pa sta bili v cerkvi darovani maši ob 7,30 in 9. uri. Še posebno veliko ljudi je bilo pri maši, katere začetek je bil ob 9. uri. Med to mašo, katero je popestril  cerkveni pevski zbor Sončni žarki pod vodstvom dejavne katehistinje Nataša Preglav, je župnik Franc Hozjan, opravil tudi obred zlate poroke Barbare roj. Klemenčič in Jožefa Kerndl iz Noričkega Vrha 8. Imenovana zakonca sta namreč  natanko pred 50. leti sklenila v radgonski cerkvi zakonsko  zvezo. Tokrat sta si dala zaobljubo, da bosta v naprej ostala zvesta drug drugemu.

Na ploščadi pred cerkvijo pa je bila to nedeljsko dopoldne opravljena že deveta misijonska tržnica. Ob tem so bili  posebno dejavni mladi, ki bodo v prihodnjem letu pristopili  k birmi. Po mašah so ti skupaj s svojimi animatorji, skavti, člani pevskega zbora Sončni žarki in še nekaterimi drugimi iz radgonske župnij, ponujali brezplačno vsem, ki so se udeležili maš, pecivo, pečen kostanj, mošt, jabolka, sadne napitke, doma izdelane spominke in organizirali srečelov.

Zbrane prostovoljne prispevke  iz misijonske tržnice bo radgonska župnija skupaj z nabirkami pri vseh tokratnih  mašah v radgonski cerkvi in podružnični cerkvi na Spodnji Ščavnici,  poslala za potrebe misijonarjev po svetu.

Naj še dodamo, da so v soboto dopoldne skavti radgonske župnije, teh je preko 50 in prihajajo razen iz domače župnije še iz župnij Apače, Kapela, Križevci pri Ljutomeru, Radenci in Razkrižja, zbirali stari papir, popoldne pa je bilo redno sobotno srečanje teh. Prvo letošnje srečanje radgonskih skavtov je bilo v soboto 13. oktobra. Ta srečanja bodo skozi ves preostali del tekočega šolskega leta.

Na čelu radgonskih skavtov je Nastja Fekonja iz župnije Kapela, njen namestnik pa je domačin Tomi Edšid. Ugotavljamo, da radgonske skavte  finančno podpira tudi občina Gornja Radgona.