DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2018

ZAČETNA STRAN

 Preko sto vernikov  pri Florijanovi maši 

 tekst: F. Klemenčič, slike: F.Klemenčič 

 
V nedeljo 6. maja  je radgonski kaplan Matjaž Muršec Klenar daroval v Meleh v tamkajšnji kapelici   Matere Božje tako imenovano Florijanovo sveto mašo. Poleg gasilcev domačega prostovoljnega gasilskega društva se je maše udeležilo še nekaj gasilcev iz sosednjih  Orehovcev  ter številni krajani Melov. Maše, ki jo je  popestril mešani cerkveni pevski zbor radgonske župnije, ki ga vodi Karlek Korošec, na orgle pa je  pevce spremljala radgonska katehistinja Nataša Preglav, se je skupno udeležilo preko sto ljudi. Božjo besedo med mašo so brali domači starejši gasilci in njihovi naraščajniki.

Med tokratno Florijanovo mašo na Meleh, prva je bila leta 2012, ki je bila  že sedma po vrsti,  se je kaplan zahvalil gasilcem za njihovo vsestransko pomoč  in za požrtvovalnost ljudem v stiski. Orisal pa je tudi dejavnost zaščitnika gasilcev, svetega Florijana. Pozval je vse prisotne k strpnosti in k molitvi in priporočilu za ugodne vremenske prilike. Ob tem je spomnil, da je narava že letos »pokazala«, da  moramo za vse dobrote prositi oz. se Bogu zahvaljevati za to.

Po maši je sledilo druženje vseh prisotnih v gasilskem domu na Meleh. Vsi so bili  deležni dobrega brezplačnega toplega obroka, napitkov in sladic.

 

Ob tem še dodajamo, da je bila  v petek 4. maja na sam dan ko praznuje Sveti Florjan v cerkvi v Apačah že 17. Florijanova maša. Te se je tu udeležilo preko 70 uniformiranih gasilcev. Apaški župnik Janez Ferencek je namreč član PGD Apače in  prav gotovo se vsakoletne maše ob Florijanovem tu udeležil  veliko gasilcev. Tudi tu so bili vsi zbrani deležni prigrizkov in napitkov.