DOGODKI IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE V LETU 2018

ZAČETNA STRAN

 Zakrament svete birme prejelo  »naših« 33 mladih

 tekst: F. Klemenčič, slike: F.Klemenčič 

 
V soboto 21. aprila je med mašo, katere začetek je bil ob 10. uri v cerkvi svetega Petra  v Gornji Radgoni, opravil murskosoboški škof dr. Peter Štumpf,  birmovanje   mladih radgonskih vernikov. K zakramentu na katerega so se mladi, v glavnem je šlo za učence devetih razredov Osnovne šole Gornja Radgona, pripravljali več let, temeljito pa v zadnjem letu in še posebno  poglobljeno  z devet dnevnico, ki je bila med  12. in 20. aprilom,  je pristopilo 33 mladih. Lani je denimo v radgonski župniji zakrament svete birme sprejelo 29 mladih.  Med pripravami na letošnjo birmo je birmovatelj škof dr. Peter Štumpf  opravil 17. marca obisk  letošnjih birmancev, njihovih staršev in botrov.  Ob tem pa je opravil tudi tako imenovano vizitacijo, ki jo škof opravi vsako četrto leto.  Ob tem se je ta tudi v posebnem razgovoru s člani župnijsko pastoralnega sveta in  gospodarske komisije, seznanil s celotnim dušno pastirskim življenjem  in gospodarskim stanjem v župniji.  Birmanci so se v radgonsko cerkev, kjer je bila darovana maša, odpravili skupaj z botri in svojimi starši v koni, katere v načelu je bil križ.                                                                 

Za uvod sta se škofu pri glavnem oltarju zahvalila za njegov prihod v Gornjo Radgono in za opravljeno birmovanje dva mlada birmanca. 

 

V letošnjem letu bo na območju vse škofije Murska Sobota zakrament svete birme podeljen v 17. župnijah. Temu je bilo tudi lani tako. Do sedaj je bila birma že v Beltincih in to 8. aprila in v Bogojini 15. aprila. V nedeljo 22. aprila bo birma v Radencih, ter 28. aprila na Kapeli. V Apačah bo birma 3. junija in pri Svetem Juriju ob Ščavnici komaj 16. septembra.   Radgonska župnija je ena tistih župnij območja Škofije Murska Sobota, kjer je iz med vseh 36 župnij že nekaj let nazaj birmovanje, vsako leto.