ŽUPNIJA SVETEGA PETRA
GORNJA RADGONA

TEDENSKA OZNANILA v letu 2019

ZAČETNA STRAN

21. april: VELIKA NOČ

 Birmanci boste ta teden nadaljevali z devetdnevnico – birma bo v soboto ob 10. uri.

V torek zvečer ob šestih bo tukaj v cerkvi srečanje  birmancev, staršev in botrov z gospodom škofom. Vse druge potrebne informacije bomo staršem in birmancem dajali pri devetdnevnici. Starši in botri boste imeli priložnost za sveto spoved v torek, ko bo med mašo spovedoval gospod škof. Starši in botri, poskušajte si res vzeti čas za svoje birmance in jih podprite pri devetdnevnici in bodite z njimi pri srečanju z gospodom škofom!

Prihodnjih nekaj dni bo spremenjen urnik maš zaradi devetdnevnice in prvomajskih praznikov: prihodnji teden bodo vse maše zaradi priprave  birmancev zvečer (ob 19. uri), prihodnji teden pa v ponedeljek in torek zjutraj (29. in 30. aprila), v sredo, 1. maja pa zvečer. Od maja naprej bo nedeljska maša na Spodnji Ščavnici ob 11. uri.

Voditelji šmarnic po vaseh že lahko dobite gradivo za otroke v župnišču. Uro šmarnic pravočasno sporočite v svojem kraju!

V četrtek bo god svetega Marka in prvi prošnji dan za blagoslov našega dela na poljih, vinogradih in povsod, kjer si pridelujemo vsakdanji kruh ter za ugodno vreme.

Jutri (velikonočni ponedeljek)  bo  blagoslov motorjev in motoristov. Zbor motoristov je med 9.00 in 9.30, ko se skupaj udeležimo svete maše in po maši sledi blagoslov pred cerkvijo kot običajno. Prosim, da upoštevate vsa navodila redarjev.

V torek kaplan Matjaž odhaja za pol leta na vojaško misijo na Kosovo. Želimo mu Božje varstvo in spremstvo Device Marije ter srečno vrnitev! Matjaž bo tudi v odsotnosti opravljal naše mašne namene tako, da vsaj tukaj ne boste verniki prikrajšani. Maše bodo kot doslej vedno oznanjene.

Verouk bo ta teden spet v torek in četrtek, potem pa sledijo prvomajske počitnice tudi pri verouku.

Zahvala in voščilo:

Hvala vsem, ki ste kakor koli pomagali pri pripravi in izvedbi bogoslužij za velikonočne praznike: vsem pevcem, ministrantom, delivcem obhajil, ključarjem, bralcem, čistilcem in Marici in Marijici, koscem, molivcem pri Božjem grobu, vsem, ki ste te dni tudi z denarnimi darovi podprli delovanje župnije!

 

Vsem z gospodom kaplanom želiva obilne milosti, ki nam jih je Jezus zaslužil z svojim trpljenjem in vstajenjem. Zdaj in vselej naj bo vaše srce odprto za sprejem velikonočnih Božjih darov vključno z vero v vstajenje in večno življenje. Voščilo in blagoslov ponesite tudi svojim bolnim in ostarelim svojcem!