ŽUPNIJA SVETEGA PETRA
GORNJA RADGONA

TEDENSKA OZNANILA v letu 2019

ZAČETNA STRAN

11.avgust: 19. NEDELJA MED LETOM

      

V četrtek bo slovesni in zapovedani praznik Marijinega vnebovzetja. Maše bodo po nedeljskem programu. V škofijskem Marijinem svetišču v Turnišču se bo praznovanje začelo že na pred večer. Verniki romajo tja celo noč. Slovesna praznična maša pa bo na praznik ob 10. uri .

Peš romanje  iz Radgone v Turnišče pred praznikom Marijinega vnebovzetja se bo začelo v sredo ob treh popoldan izpred naše cerkve.                 

Zadnjo nedeljo v avgustu bo dekanijsko romanje na Ptujsko goro. Naša župnija bo popoldan romanje nadaljevali k Svetemu Duhu na Ostrem Vrhu. Zaradi slabega odziva lansko leto smo naročili samo en avtobus. Predvidena cena samega prevoza bo 14 € na osebo. Dogovorjeno je tudi za kosilo na Ostrem Vrhu. Cena kosila je 8€, skupaj torej 22 €. Oboje plačate pri prijavni romanje. 

V soboto bo v Beltincih slovesnost ob 100 letnici priključitve Prekmurja k matični državi. Ob petih popoldan bo najprej slovesna maša pred tamkajšnjo cerkvijo, zvečer pa še državna proslava v parku pred gradom. Lepo smo vabljeni vsi! Nekateri imate razne zadolžitve in ste že ali pa še boste podrobnejše napotke dobili.

Jutri (ponedeljek) bomo pokosili cerkveni breg. Prosim za pomoč kosce in grabljačice ter gospoda Jožeta za odvoz trave. Začnemo ob sedmih.