ŽUPNIJA SVETEGA PETRA
GORNJA RADGONA

TEDENSKA OZNANILA    

ZAČETNA STRAN

11. marec: 4. POSTNA NEDELJA 

Začenjamo tihi postni teden. Malo pozna zima nas je v začetku posta zelo odvrnila od cerkve. Morda je bila ravno to preizkušnja  za našo vero. Zato poskušajmo te že kar spomladanske dni bolj izkoristiti tudi za obisk maše in postnih pobožnosti ne le v nedeljo….

Z obiski bolnih in ostarelih na domu  bomo začeli ta teden po tem razporedu:

Ponedeljek: Rodmošci, Zbigovci, Police, Aženci in Lastomerci  ter Hrecegovščak, Norički Vrh in Mele;

Torek: Orehovci, Orehovski Vrh, Ptujska c., Stavešinski Vrh, Stavešinci, Ivanjševci in Ivanjševski Vrh;

Četrtek: Lomanoše, Plitvički Vrh in Spodnja Ščavnica;

V petek zvečer bodo križev pot vodili ministranti, Sončni žarki ter ostali veroučenci. Starši, omogočite sodelovanje vašim otrokom pri tej lepi postni pobožnosti! V soboto pred mašo bodo križev pot vodili mladi in skavti.

S praznikom Svetega Jožefa bomo začeli teden družine, ki se bo končal 25. marca, ko je običajno praznik Gospodovega oznanjenja Mariji  in materinski dan. To bo že Cvetna nedelja. Posebne prireditve za starše tokrat ne bo. Zato pa vabimo starše z otroki na Cvetno nedeljo na romanje na Halasov križev pot na Hotizo.  Naročen imamo avtobus. Za prevoz z avtobusom se je potrebno  prijaviti, sicer pa bo prevoz za vse brezplačen. Stroške bo pokrila župnija.

  V soboto popoldan bo pri nas škofova kanonična vizitacija, ki je na vsaka štiri leta  (vsako leto je le srečanje z birmanci in starši). Škof dr. peter Štumpf se bo ob 16.30 najprej srečal z birmanci, starši in botri v Trstenjakovem domu, ob 17.55. bo sprejem škofa in izročitev cerkvenih ključev v cerkvi, po maši pa se bo še srečal s člani Župnijskega pastoralnega in Gospodarskega sveta.  Med mašo bo škof na razpolago za spoved. Kanonična vizitacija je pregled predvsem verskega stanja župnije pa tudi kako skrbimo za cerkvene stavbe, inventar in drugo imetje.

Seznam bralcev je spet nov. Bralci ga najdete na običajnem mestu in na župnijski spletni strani. Prosim, da se ga bolj resno držite!